1 av 3
Pernilla Lundgren och Thomas Fritznern sommaren 2010 tillsammas med barnen Liv och Lycke. Familjens egna fotografier.
2 av 3
Thomas Fritznern med dottern Molly. Hon avled i hans famn på grund av flera missbildningar i hjärtat. Thomas och Pernilla bestämde sig för säga ja till organdonation. Familjens egna fotografier.
3 av 3
Pernilla och Thomas väntade i flera dagar på besked om hur det skulle bli för Molly på Östra sjukhuset. Familjens egna fotografier.
studio ett torsdag 14 oktober

Hur ska Sverige få fler donatorer?

I Finland måste man aktivt säga nej om man inte vill vara möjlig donator sedan några månader tillbaka. Annika Tibell, verksamhetschef för transplantations-kirurgiska kliniken, Karolinska Universitetssjukhuset, Krister Höckerstedt, professor och Göran Hägglund, socialminister medverkar. 16-timmen

Har du bestämt dig för vad som ska hända med din kropp om det värsta skulle hända. Drygt 1,5 miljoner människor har registrerat sig i socialstyrelsens donationsregister. Men det skulle behövas fler donatorer. 739 människor står just nu i kö för att få ett organ. På lördag den 23 oktober är det den europeiska donationsdagen. Det kan vara tillräckligt svårt att bestämma över sin egen kropp. Thomas Fritzner och Pernilla Lundgren i Göteborg fick frågan som ingen förälder vill ha. Kunde de tänka sig att donera sin nyfödda dotter Mollys organ? Några dagar efter födseln förstod de att allt inte stod rätt till. Reportage av Madeleine Blidberg.
Samtal med Annika Wolfbrandt, enhetschef och transplantationskoordinator vid Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg. 17-timmen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".