Tisdag 4 maj

Programledare: Peter Wellander

Hot mot politiker
Vi ska diskutera de ökande hoten mot politiker och Säpos planer på ökat skydd. Hör en kritisk kandidat till EU-parlamentet som känner sig oskyddad när hon kampanjar på gator och torg. (Kl 16.05)

Tema: EU efter utvidgningen
EU:s utvidgning är inte slut med de nuvarande 25 medlemsländerna: Balkan och Rumänien står på tur - och så Turkiet, om och när landet uppfyller kraven. Men är det slut sedan? Får Vitryssland, Ukraina och Ryssland stå utanför den europeiska familjen? Vad är Europa? Och vad innebär att vara europé? (ca kl 16.10)
Programledare: Peter Welander

Invandring till USA
Hör också Helena Grolls reportage om illegala invandrare i USA.

Årets tillväxtkommun
Vi besöker Göteborg - årets tillväxtkommun. Reportage av Madeleine Andersson.

Nytt möte om färdplan för fred
Färdplanen för fred i Mellanöstern är föremål för ett nytt möte - finns det någon chans? Hör också om omskakande upplevelser för en svensk som varit så kallad medföljare i konfliktområdet.

Friande dom i Tumbamålet
Vi tar upp Högsta domstolens friande dom i det uppmärksammade målet om sexuellt utnyttjande i Tumba. Bör lagen skrivas om efter domen? (Kl 17.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista