Fredag 14 maj

Programledare: Staffan Dopping och Karin Wickström

Persson och Wallström
I en skrivelse idag framhåller Margot Wallström att hon vill ha slut på  ”den här debatten som är fokuserad på min person. Det är tråkigt att den viktiga sakdebatten om EU-valet helt har hamnat i skuggan av diskussionen om huruvida jag ska sitta kvar som kommissionär”. Hon tillägger att det intryck hon får under sina resor i Sverige och via e-post och brev är, att det finns ett stort intresse för EU-frågorna och vad Sverige gör i unionen. 16.05

Tema: Äldre i arbetslivet
Akut brist på arbetskraft väntas inom kort och alla kommer att behövas på arbetsmarknaden. Ändå görs mycket lite för att anpassa jobben så att de äldre orkar stanna kvar. Och intresset för att anställa dem som är ”50+” är minst sagt svalt. Vi sänder från Tollare folkhögskola som utbildar arbetslösa män över 55 år till att få jobb som klassmorfar. Ca 16.10

Politikerna som inte viker sig
Tretton EU-kritiska politiker riskerar att uteslutas från sina partier för att de ställer upp på andra listor i valet. Socialdemokraten Therese Rajaniemi och centerpartisten Jörgen Bengtson är två av dem. Reportage av Cecilia Roos. Samtal med partisekreterarna Lars Stjernqvist (s) och Jöran Hägglund (c).  17.00

Vilka är USA:s fångar?
I dag har flera hundra fångar frigetts ur det ökända Abu Ghurayb-fängelset i Bagdad. Men flera tusen fångar är kvar.  Vår Washington-korrespondent Thomas Nordegren berättar vilka de är och varför de är inlåsta.

Linda Skugge vill vika ut sig - varför?
Feministiska krönikören Linda Skugge, som i flera år har kritiserat att unga kvinnor låter sig fotograferas avklätt, vill nu själv ställa upp på bild - naken. Hon berättar själv hur det egna utviket går ihop med hennes tidigare starka åsikter i ämnet.

Maktspelet Persson-Wallström
Varför älskar så många socialdemokrater Sveriges EU-kommissionär Margot Wallström? Krönika av Björn Elmbrant.

Dejlig stämning i Köpenhamn och Sydney
Bröllopsyran fyller atmosfären i Köpenhamn, där kronprins Frederik och Mary Donaldson vigs i eftermiddag. Men bröllopet firas också intensivt i blivande kronprinsessans hemland Australien. Reporter: Lotta Malmstedt, Köpenhamn och Agneta Didrikson, frilansjournalist i Sydney.

Gör det fortfarande ont i Lenas hals?
I Istanbul härskar schlageryra. Sveriges festivalartist Lena Philipsson om formen inför kvällens genrep. Vi hör också SR:s Carolina Norén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista