Tisdag 25 maj

Programledare: Li Hellström och Sven Börjesson

Varning för konsekvenserna av Irakkriget
En ny rapport från det ansedda Internationella institutet för strategiska studier (IISS) kristiserar USA:s agerande i Irak, och varnar för följderna om ockupationen misslyckas. 16.05

Studio Ett Tema: Inför EU-valet
Idag om det stundande valet till EU-parlamentet som inte verkar så intressant för väljarna. Beror det på tråkiga kandidater, fel tidpunkt eller kanske lata väljare. Vi sänder från Växjö i Småland där partierna dessutom håller hårt i plånboken när det gäller pengar till valrörelsen. Ca 16.10.

Apoteksmonopolet strider mot fri konkurrens
Apotekets framtid på programmet. Ett utlåtande från EU-domstolen pekar mot att monopolets saga snart kan vara all. 17.00 

Svensk etanoltillverkning får konkurrens
Spriten i bensintanken är ett annat ämne. Svensk etanoltillverkning hotas av billiga konkurrenter i andra länder, hur ska Sverige möta utmaningen?

Unga och föräldraskap
Det blir reportage om hur unga vuxna ser på ett framtida föräldraskap - är det en risk eller en möjlighet att få barn?

Krönika
Krönikör idag är Mustafa Can 

Blair: ”Iraks övergångsregering för vetorätt”                Bush: ”Irakierna är tacksamma”
Irak var huvudämnet i London när Tony Blair utfrågades på presskonferens. Och Irak var huvudämnet även i Washington när George Bush framträdde i Ovala Rummet med sex irakier som fått sina händer avskurna av Saddam Hussein.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".