1 av 5
Minnesmonument över de som stupade i inbördeskriget 1992 när Transnistrien bröt sig loss från Moldavien. Foto: Fredrik Wadström / Sveriges Radio.
2 av 5
Jätteaffischen som omtalas i reportaget med Transnistriens, Abchasiens och Sydossetiens presidenter. Foto: Fredrik Wadström / Sveriges Radio.
3 av 5
Minnesmonument över de som stupade i inbördeskriget 1992 när Transnistrien bröt sig loss från Moldavien. Foto: Fredrik Wadström / Sveriges Radio.
4 av 5
Ivan Tsurkan, vinodlaren på marknaden i Tiraspol. Foto: Fredrik Wadström / Sveriges Radio.
5 av 5
Olga, Ksenia och Ljudmila, studenter på Tiraspols universitet. Foto: Fredrik Wadström / Sveriges Radio.

Moldavisk utbrytarrepublik

Moldavisk utbrytarrepublik, reportage av Fredrik Wadström
7:15 min

På söndag är det ännu ett parlamentsval i Moldavien, det tredje på ett och ett halvt år. Men i regionen öster om floden Dnestr kommer invånarna som vanligt inte att delta. Utbrytarrepubliken Transnistrien firar i år 20 år av oberoende från Moldavien trots att området inte erkänts internationellt. Nu står bland andra EU berett att efter det moldaviska valet trycka på för nya förhandlingar om Transnistriens status och framtid. Vår korrespondent Fredrik Wadström har besökt landet som inte finns. 16-timmen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".