Studio Ett Li Hellström, Staffan Dopping Foto: Johan Ljungström

Fredag 28 maj

Programledare: Staffan Dopping och Li Hellström

Moderaterna svänger om kärnkraften
Nya tongånger om kärnkraften i dag. Moderaterna vill vara med om en ”rimlig” energipolitik - slut med det ”verbala råkurret”. Samtal med Per Bill, moderaternas näringspolitiske talesman. 16.05

TEMA: Att tvingas vända på varenda krona
Studio Ett, fredag om när pengarna inte räcker och om skammen det väcker. Att leva i fattigdom är en bister verklighet för hundratusentals människor i Sverige som med uppfinningsrikedom och styrka får vardagen att gå ihop. Men enligt ny forskning skuldbeläggs människor med tomma plånböcker allt mer av omgivningen. Är vi tillbaka i gamla tankemönster och hur är det att vara fattig i Sverige på 2000-talet? Ca 16.15

Lurades USA att starta krig mot Irak?
USA:s tidigare favoritirakier, Ahmed Chalabi, har nu fallit i onåd och kallas gangster. Chalabi, som har uppfattats som tilltänkt president, anklagas för att gå Irans ärenden. Vem ska man tro på? 17.00

Kriget i Tjetjenien är inte slut
Nu kallar den ryska armén in nya soldater. Av 170 000 nyinkallade väntas hälften sändas till Tjetjenien. Vår reporter Elin Jönsson har träffat Nikifor, 22-årig krigsveteran.

Vågar de ropa hora och slyna nu?
Det kan bli åtal och böter om man kallar flickor för hora eller slyna. Igår dömdes två pojkar i Östersund, 15 och 16 år gamla, för ofredande. Hur reagerar elever på domen.  Reportage av David Gustafsson.

Brevbärarna som vill slippa dela ut viss post
Bland Sveriges brevbärare höjs nu motståndet mot att behöva dela ut valmaterial från Sverigedemokraterna. Får de vägra? Reportage av Rickard Carlsson.

Billingsfors fotbollslag: stolta - och sämst
Om man innehar tre poäng i allsvenskans maratontabell så får man uppmärksamhet. Reportage från Lövåsvallen - hemmaplan för IK Billingsfors. Reporter Marcus Haraldsson.

Elmbrant om Svenskt Näringslivoch politiken
Björn Elmbrant kommenterar i dag Svenskt Näringslivs vägval under nye ordföranden Michael Treschow.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".