Torsdag 3 juni

Programledare: Staffan Dopping och Cecilia Bodström

Vad bråkade eterjournalisterna om egentligen?
I dag skulle journalisterna vid Sveriges Radio och SVT ha inlett en övertidsblockad. Men i förmiddags antog parterna ett medlarbud och nu ska situationen för vikarier bli bättre. Journalistförbundets ordförande Agneta Lindblom Hulthén och arbetsgivarorganisationens Jörgen Bjerndell i studion. 16.05

Studio Ett Centralen: Varför ska man rösta i EU-valet?
Det är bara 10 dagar kvar till Europaparlamentsvalet och många är osäkra. Varför ska man rösta? Var med och debattera direkt från Centralstationen i Stockholm. Ca 16.15

Förhöret med ”Kristi brud”
I rättegången om händelserna i Knutby var det i dag dags för förhör med Åsa Waldau, kvinnan som har kallats Kristi brud. Hon är syster till pastorns mördade andra hustru, men hörs också om sin relation till pastorn. Nina Odermalm-Schei rapporterar från Uppsala.  17.00

Hur mäktig är en pingstpastor?
Religionshistorikern Christer Hedin om pingströrelsens syn på sina pastorer och deras förmåga att vara Guds uttolkare. Apropå förhöret med Åsa Waldau.

Mona fick bukt med sin stamning
Hon har stammat sedan hon var fyra år. Hjälp av logopeder har inte hjälpt, men en liten apparat har förändrat hennes liv. Reportage av Pernilla Arvidsson.

Kristdemokraterna vill sänka spritkvoten till en liter
Sverige bör ensidigt återinföra de gamla införselkvoterna för alkohol, anser kristdemokraterna. Partiet vill ta risken att EG-domstolen i efterhand underkänner åtgärden. Kd:s gruppledare Stefan Attefall debatterar med folkpartiets Europaparlamentariker Cecilia Malmström.

Brasiliens blodiga gangsterkrig
I Brasilien dödas varje år 40 000 personer med skjutvapen. Knarkmaffiorna ger inte upp kontrollen över favelorna - städernas fattigområden. Reportage av Lars Palmgren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista