Fredag 4 juni

Programledare: Li Hellström och Staffan Dopping

Bush och påven möts i belägrat Rom
Stora demonstrationer väntas i Rom när president George W Bush är på besök. Uppåt 10 000 poliser ska skydda Bush, som möter påven i dag och premiärminister Berlusconi i morgon. Åke Malm rapporterar. (16.05)

Tema Latinamerika
Dagens tema handlar om den sköra demokratin i Latinamerika. Efter militärdiktaturernas fall faller nu också demokratiskt valda presidenter på grund av folkligt missnöje med fattigdom och arbetslöshet. Det har hänt i Argentina, Bolivia och Haiti. En FN-rapport slog nyligen larm om den bräckliga demokratin i Latinamerika efter det att en opinionsundersökning visade att närmare hälften av latinamerikanerna skulle föredra auktoritära regimer om det kunde lösa regionens ekonomiska problem. Hur kan demokratin stärkas i Latinamerika? (16.15)
(Word-dokument)
(pdf)

Kan Laila Freivalds sitta kvar efter kritiken?Utrikesministern är dåligt påläst och gör konstiga uttalanden, heter det i intern kritik som har läckt ut från regeringskansliet. Vad betyder Laila Freivalds’ förment bristfälliga kompetens för hennes möjligheter att sitta kvar efter en regeringsombildning? Aftonbladets politiska reporter Lena Mellin m fl. (17.00)

Femton år sen Kinas frihetslängtan krossades
Det var den 4 juni 1989 som stridsvagnarna rullade in på Himmelska fridens torg. Än i dag vet ingen hur många som dödades. Hur annorlunda ser regimen på mänskliga rättigheter i dag? Journalisten Peter Kadhammar, Aftonbladet och Svenska Amnestys Kina-samordnare Per Wiktorsson.

Elmbrant om kunskap och viljan att rösta
Måste man verkligen sitta inne med så mycket kunskap för att det ska vara meningsfullt att lägga sin röst i val? Krönika av Björn Elmbrant.

Sjung om studentens lyckliga dar
I dag har tusentals vitklädda studenter skrålat på lövade ekipage och korkat igen trafiken här och var. Reportage av Anton Karis.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".