Författaren Aino Trosell. Foto: Jan Collsiöö/PRB

Måndag 7 juni

Programledare: Kristin Göthe och Staffan Dopping

 

Måndagsintervju: Aino TrosellSom barn i femtiotalets Malung var hennes hetaste dröm att få vara med på en begravning. Så småningom lämnade hon Malung och arbetade först som socialassistent och därefter som svetsare. Idag är Aino Trosell etablerad författare och dramatiker sedan länge. Snart kommer hennes senaste kriminalroman, Tvångströjan, ut. Många av hennes böcker handlar om jobbet och hur det påverkar oss och genomsyrar våra liv. Hör henne berätta om tystnad och självkänsla, om glesbygden, språkets betydelse och varför hon flyttade tillbaka till Väster-Dalarna.
ca 16.10


Radiodagbok från kajaken
Tord Eriksson, Göteborg har gjort dagboken i dag. Tillsammans med sin fru paddlar han kajak i Hebriderna. ca 16.35

Kan EU ha elva Irland?
Den låga bolagsskatten i flera nya EU-länder har fått Tyskland och Frankrike att vilja införa lägstanivåer för företagens skatt. Statsminister Göran Persson har också oroats av östländer som envisas med låga skatter. Debatt med EU-parlamentarikern Göran Färm (s) och riksdagsledamoten Carl B Hamilton (fp). 17.00

Livläkaren om sin patient Saddam
Iraks förre diktator Saddam Hussein ska snart överlämnas till de irakiska myndigheterna. I dag är Saddams förre livläkare i Stockholm för att lansera en bok om den förre tyrannen. Reportage av Rickard Carlsson.

Knutby - ”frikyrkornas 11 september”
Knutbydramat kan bli en allvarlig knäck för hela den svenska frikyrkorörelsen. Det tror bl a pingstpastorn Stanley Sjöberg. Han samtalar med Nya Dagens chefredaktör Daniel Grahn.

Brottsligheten som kommer österifrån
I sommarstugekommunen Norrtälje är det många som kopplar ökande antal husinbrott och båtstölder till de nya EU-länderna. Reportage av Katarina Gunnarsson. Kommentar av kriminolog Markus Grundtman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".