Foto: Elisabeth Ohlson

Fredag 11 juni

Programledare: Staffan Dopping och Kristin Göthe

Vill alla partier sänka spritskatten?
Regeringens utredare vill sänka skatten på starksprit, men inte på vin och öl. Vad säger riksdagens partier om det utspelet? Pernilla Zethraeus (v) i debatt med Johan Pehrson (fp). 16.05

Studio Ett Tema: Så var valrörelsen
Studio Ett:s tema handlar om valrörelsen inför valet till Europaparlamentet nu på söndag. Hur har valrörelsen varit? Het eller halv-ljum? Har frågor som tjänstedirektiv och införsel av alkohol engagerat väljarna? Hur mycket har partierna satsat och vilka frågor har dominerat, här och i dom andra EU-länderna? Medverkande är bland andra Sveriges Radios EU-reporter Annika Ström-Melin och statsvetaren Karl Magnus Johansson.

Hur blåser valvinden?
Partiernas förstanamn i EU-valet försöker nu få upp valtemperaturen i elfte timmen. Nils Lundgren (junilistan) och Anders Wijkman (kristdemokraterna) ger sin bild av valvinden. 17.00

Katolska kyrkan rasar över homohelgonI nästa vecka utkommer en svensk kalender med med helgon för homosexuella. Katolska kyrkan rasar över tilltaget. Fotografen Elisabeth Ohlson Wallin och prästen Lars Gårdfeldt i diskussion med Maria Hasselgren, genderansvarig inom katolska kyrkan i Sverige.

Expresidenten begravs
Det är nationell sorgedag i USA. Ronald Reagan begravs i närvaro av stats- och regeringschefer från hela världen. Reportage av Ginna Lindberg.

Vill vi veta ännu mer om Knutby?
Knutby-rättegången har tagit paus, men tar därmed rapporteringen om mordet och dramats huvudpersoner slut? Är det sunt att vi får dessa ingående inblickar i andra människors liv? Aftonbladets Peter Kadhammar, Inga-Lena Fischer, Blekinge Läns Tidning och debattören Marie Söderqvist.

Fallet med DC-trean
Björn Elmbrants krönika handlar om den offentliga lögnens inre logik.

Producenter: Maria Meschke och Ann-Kristin Jönsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".