Efter revolutionen i Tunisien har det spekulerats i eventuella spridningseffekter till grannländerna, bland annat till Algeriet. I huvudstaden Alger planeras i morgon en demonstration, trots att det är förbjudet. Foto: AP Photo / Scanpix.

Upproret sprider sig till Algeriet

15 min

Tunisien är inte det enda nordafrikanska land där det kokar på gatorna just nu. I grannlandet Algeriet har kravaller pågått den senaste tiden, och i morgon väntar nya demonstrationer. Hittills uppges två civila ha dött i strider och minst fyra män har dött av självbränning. Också i Egypten har flera män satt eld på sig själva och dött i protest mot regimen i landet. Hur stor är chansen att flera nordafrikanska länder följer i Tunisiens fotspår? Samtal med Yacine Asmani, algerier som bor i Sverige och utbildad sociolog i Algeriet, och Inga Brandell, docent i statsvetenskap vid Södertörns högskola. 16-timmen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista