1 av 3
Den 21:a ÅSA-Nisse filmen har världspremiär den 31 januari i Vetlanda, och på Växjö museum pågår en Åsa-Nisse utställning.Utställningschef Monika Gyllkrans poserar tillsammans med Åsa-Nisse. Foto: Sven Börjesson / Sveriges Radio.
2 av 3
Den 21 ÅSA-Nisse filmen har världspremiär den 31 januari i Vetlanda, och på Växjö museum pågår en Åsa-Nisse utställning.Utställningschef Monika Gyllkrans och historikern Lennart Johansson provsitter den bil som användes vid inspelningarna av filmen Åsa-Nisse i full fart 1957. Foto: Sven Börjesson / Sveriges Radio.
3 av 3
Den 2:a ÅSA-Nisse filmen har världspremiär den 31 januari i Vetlanda, och på Växjö museum pågår en Åsa-Nisse utställning.Utställningschef Monika Gyllkrans och historikern Lennart Johansson provsitter den bil som användes vid inspelningarna av filmen Åsa-Nisse i full fart 1957. Foto: Sven Börjesson / Sveriges Radio.

Åsa-Nisse saluför Småland

7:01 min

Den 31 januari  är det världspremiär på den nya Åsa-Nisse filmen med bland andra Kjell Bergqvist, Michael Segerström och Sissela Kyle. Och premiären sker som alltid när det gäller Åsa-Nisse filmer, på biografen Saga i Vetlanda, Studio Ett har besökt Åsa-Nisse-land, där man nu hoppas att den kluriga mångsysslaren Åsa-Nisse ska hjälpa till att saluföra såväl byggden som den småländska identiteten. Reportage av Sven Börjesson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista