Tisdag 22 juni

Programledare: Klas Wolf-Watz och Gabriella Ahlström

Sydkoreanska fången
Kim Sun Ill kidnappades i Fallujah i Irak av en grupp som kräver att Sydkorea drar tillbaka sina styrkor från Irak. I annat fall hotar kidnapparna att halshugga Kim Sun Ill. Den första deadline gick ut vid midnatt men har fölängts, oklart hur länge. 16.05

Tema: Svenskars EU-motstånd
Vad har den negativa svenska inställningen till Europa för rötter i historien och vad betyder det för det svenska samhället. Hur kommer det sig att EU-motståndet är så starkt i just Sverige? Ca 16.10

Strider i Ingusjien
Maria Persson-Löfgren
kommenterar oroligheterna i den ryska delrepubliken Ingusjien. 17.00

Zlatans före detta rival berättar
Möt Tony Flygare som för fyra år sen var Zlatan Ibrahimovic rival i Malmö Ffs juniorlag i fotboll. På den tiden var det Tony som gjorde flest mål, nu är Zlatan hjälte i fotbolls-em och Tony spelare i division 2 laget Brukelflo IF.

Shaking baby syndrome
Föräldrar som skakar sina spädbarn till döds, så kallat Shaking baby syndrome, är uppmärksammat utomlands men har talats väldigt lite om i Sverige.

EU-anpassade klädstorlekar
Just nu pågår på Kulturhuset en kroppmätningsstudie för att justera Eruopas klädesmått och vår reporter Cecilia Roos deltar.

Kvinnolöner ännu på efterkälken
Trots allt längre utbildning halkar kvinnor fortfarande efter när det gäller lönen, enligt en rapport från LO. Vad det här beror på ska vi diskutera.

Svenska företagare i Kina
Följ med till en av de snabbast växande textilfabrikerna i ett nytt industrilandskap nära Shanghai i Kina. Under litet mera än ett år har svenskarna byggt upp en industri med 470 anställda och med stora expansionsplaner. Vår Asienkorrespondent har besökt fabriken.

Producenter: Nina Odermalm och Håkan Holmlund

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".