Brottsofferdagen

7:18 min

Idag uppmärksammas den internationella brottsofferdagen på många håll i Sverige. Bland annat genomförs ljusmanifestationer i bland annat Stockholm, Göteborg och Malmö av RAV, Riksorganisationen för anhöriga till våldsdödade. Brottsofferjourerna , BOJ, uppmärksammar också brottsofferdagen på många platser . Dom anordnar föreläsningar, temadagar, konserter och bjuder in till öppet hus för att belysa brottsoffers situation och sprida kunskap om det stöd brottsofferjourerna kan ge.

För drygt ett år sedan förändrades tillvaron abrupt för Christine Ståhle och Stig Nordkvist i Göteborg. Deras 24-årige son Per knivskars så svårt att han senare avled. Efter mordet fick makarna bra stöd från bland annat sjukvård och polis. Men när Brottsofferjouren i höstas startade en sorgegrupp enbart för människor som förlorat anhöriga genom mord så valde Christine och Stig att gå med i den. Och den har blivit en viktig del av deras sorgearbete. Reportage av Madeleine Blidberg. 16-timmen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista