Onsdag 30 juni

Programledare: Cecilia Bodström och Sven Börjesson

HD underkänner del av barriärbygget
Idag tog Israel ett uppmärksammat beslut i landets högsta domstol, om att Israel måste ändra en del av sträckningen av den omstridda muren - eller barriären - som ska bli 75 mil lång, för att minska nackdelarna för palestinierna.  16.05

Tema: Bensin
Bensinen är dyr, bilarna blir fler och fler och koldioxidutsläppen från trafiken ökar. Det borde vara hög tid för alternativ som etanol eller biogas, men är dagens alternativ realistiska eller är det bara en symbolpolitik som kostar skattebetalarna stora pengar. Vad ska vi tanka våra bilar med?

Försvarsadvokaten kräver vård
Ska Mijailo Mijaliovic dömas till fängelse eller vård? Peter Althin, försvarsadvokat krävde återigen att hans klient skall försättas på fri fot. Vi får analyser och kommentarer av mordet på utrikesminister Anna Lindh, från sista dagen i hovrätten. 17.00

Föräldrar tar semester - barnen kvar på dagis
Varför är det alltfler föräldrar som låter sina barn fortsätta i förskolan trots att de själva är lediga?

Simlärare i 50 år
Varje morgon på sommarlovets första tre veckor kommer hon, roendes i en båt från sitt hus på andra sidan sjön. Vi träffar Ingrid Avelin som har lärt barn att simma i flera generationer i Sjöängsbadet. Reporter är David Gustafsson.

Presidentval i Indonesien
Över 150 miljoner Indonesier ska välja ny president. Det blir första gången i landets historia som en president direktväljs.
Den sittande presidenten Mega-wati Sukarno-putri finns med i striden, men opinionsundersökningar pekar ut den förra generalen Su-silo Bambang Yud-ij-ono som favoritkandidat.

Producenter: Nils Horner och Sven Börjesson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista