Fredag 2 juli

Programledare: Bengt Lindroth och Helena Groll.

SMS-censur i Kina
I Kina har man nu börjat censurera SMS, något som många fruktar kan användas mot politiskt oliktänkande. 16.05

Tema: Den finske mannen
Bengt Lindroth,
radions korrespondent i Helsingfors, utforskar detta speciella ämne med hjälp av bland andra författaren och litteraturvetaren Merete Mezzarella, samhällsforskaren Kauko Aromaa samt Marianne Laxén, jämställdhetsexpert. 16.10

Antagningen till gymnasieskolan
Just nu sitter tusentals ungdomar nervöst och väntar på ett brev som ska tala om ifall de får den gymnasieplats som de har sökt. Men vad är det egentligen som avgör vilken skola man hamnar på? Det handlar både om kön och om klass menar en forskare som finns med i Studio Ett. 17.00

Om makten, media
och om den omtalade middagen med Göran Persson och fyrtio toppchefer i de nordiska publicserviceföretagen ska vi tala om i Studio Ett. Hur kom det sig att ingen av de närvarande nyhetscheferna tyckte att Perssons tal var en nyhet?
-De vill frottera sig med makten, säger en kritiker idag.

Ett annorlunda VM
I Finland pågår VM i hustrubärning. I Studio Ett får ni veta vad det handlar om.

Venezuela
I Venezuela har namninsamlingar pågått för att få igenom en folkomröstning om president Hugo Chávez ska få sitta kvar eller inte. Men många av dem som skrev på fick sparken från sina jobb.
Reportage av Sara Heyman.

Producenter: Bengt Lindroth och Nils Horner.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista