Onsdag 14 juli

Programledare: Zian Zandi och Sven Börjesson

Arafat portar FN-sändebud
FN:s sändebud i Mellanöstern, Terje Röd Larsen, är inte längre välkommen till de palestinska områdena. Den palestinske presidenten Yasser Arafat har portat FN-sändebudet. En FN-rapport som kom igår har kritiserat den palestinska myndigheten - men vad är det som rapporten kritiserar?Christina Gustafsson, SR:s medarbetare i Jerusalem medverkar. (16.05)

Tema: Grön el
Vem tjänar på den gröna energipolitiken? Varje år betalar de svenska elkonsumenterna miljarder för grön el. Men vart går pengarna? Till nya vindkraftverk eller till administration? Eller är det så att, i miljöns namn så skaffar sig företag och andra intressenter stora vinster? (ca 16.10)

Butlerrapporten
Nu i eftermiddag väntas premiärminister Tony Blair få svidande kritik av den brittiska underrättelsetjänsten när en rapport om Iraks påstådda massförstörelsevapen presenteras. Medverkar gör terroristexpert Magnus Norell och utrikeskorrespondenten Marie-Jeanette Löfgren. (17.00)

Vad är tortyr?
Hör mer om Mehdi Ghezalis period på Guantamobasen. Vi diskuterar med Röda korsets Pernilla Nilsson om vad tortyr är. Finns det tillfällen då man får använda sig av tortyr? Överläkare Paul Marschensen medverkar också.

Turnépremiär för Gyllene Tider
Ni får en direktrapport från Halmstad där Gyllene Tider har sin turnepremiär idag. Och hela stan har förändrats på grund av det!

Producenter: Cecilia Strömberg och Sven Börjesson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".