Fredag 16 juli

Programledare: Cecilia Strömberg och Li Hellström.

Mehdi Ghezalis presskonferens
Vi får veta vad som sas på presskonferensen med Mehdi ghezali tidigare idag. Kommer han att ge mer uppgifter om vad han gjorde i Pakistan? (16.05)

Tema: Fattiga riddare 
Vårt tema handlar om fattigdom och skam - och om dom som vägrar att skämmas för att dom inte har några pengar. Långtidssjukskrivna, förtidspensionärer och arbetslösa är idag en stor grupp människor i Sverige som har väldigt lite pengar. Ändå är fattigdom fortfarande ett tabubelagt ämne som ingen gärna pratar om. Men det finns dom som inte nöjer sig med att sitta hemma och skämmas, som vägrar att vara tysta. I Göteborg finns några som kallar sig Fattiga Riddare. Och som vänder på perspektiven... (ca kl 16.10)

Fett- och sockerskatt
Vi diskuterar det nya förslaget att göra fet och söt mat dyrare och nyttig mat billigare- skulle det få människor att äta bättre? Medverkar gör professor Stephan Rössner, Agneta Dreber, VD Livsmedelsindustrins branschorganisation och Gunnar Åhgren, generaldirektör för Statens folkhälsoinstitut.

Stevie Wonder i sta’n
Hör musikkritikern Tomas Anderberg berätta om sitt kluvna förhållande till soullegenden Stevie Wonder - nu på sverigebesök.

Producenter: Nina Odermalm Schei och Karin Wickström & Sara Heyman. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista