Hur ska partierna kunna enas med Timo Soinis Sannfinnländarna som gått till val på att begränsa invandringspolitiken och en förändrad EU-politik? Foto: Heikki Saukkomaa/Scanpix.

Samarbetet med Sannfinländarna

Att samarbeta med Sannfinländarna, samtal med Anna-Lena Laurén, Maarit Feldt-Ranta och Erkki Havansi
13 min

I Riksdagsvalet i Finland igår gjorde det regerande Centerpartiet  ett katastrofval och de populistiska Sannfinnländarna blev nästan fem gånger så stora som tidigare. Nu kommer regeringsförhandlingar att inledas mellan det borgerliga Samlingspartiet, som blev största parti och Socialdemokraterna och Sannfinländarna. Möjligen också med det borgerliga Svenska Folkpartiet. Men hur ska partierna kunna enas med Sannfinnländarna som gått till val på att begränsa invandringspolitiken och en förändrad EU-politik? Det ska vi diskutera med Anna-Lena Laurén, journalist Huvudstadsbladet, Maarit Feldt-Ranta, riksdagsledamot i Finland och Erkki Havansi, professor i juridik. 17-timmen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".