Tisdag 20 juli

Programledare: Cecilia Strömberg och Ulrika Hjalmarsson.

Filippinsk hjälparbetare släppt
Den filippinske hjälparbetare som har suttit gisslan i Irak har släppts och fördes idag till Filippinernas ambassad i Bagdad. Kidnapparna släppte hjälparbetaren Angelo De La Cruz efter att den filippinska regeringen hade verkställt kidnapparnas krav på att de skulle dra tillbaka sina soldater från Irak. Hans Zettermark, säkerhetspolitisk analytiker medverkar. (16.05)

Tema Bolivia
I helgen fick folket säga sitt om makten över naturgasen. Trots enorma fyndigheter är folket i Bolivia fortfarande mycket fattigt. Men är större statligt inflytande den rätta medicinen, och hur ska de utfattiga bönderna överlöeva utan kokaodling?  (16.10)

Astra flyttar ut?
Läkemedelsföretaget Astra hotar att flytta forskning utomlands om landstingen fortsätter att pressa medicinkostnaderna. (17.00)

Boplikt
När fritidshusen blir fler och de bofasta färre - hur ska man hindra sommarparadisen från att bli rena semesterbyar och är det ens önskvärt? Reportage från Klädesholmen och debatt med Stefan Edman, författare och Berit Adolfsson, fd riksdagsledamot.

Star Trek-språk
Hör om klingon - utomjordingarans språk i Star Trek - ett språk som faktiskt talas av människor på riktigt.

Producenter: Nina Odermalm Schei och Helene Almqvist

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista