Torsdag 22 juli

Programledare: Cecilia Strömberg och Elisif Elvindotter

TEMA: Hiphop som politisk kraft
Den kommersiella bilden av hiphop är mycket guldkedjor och lättklädda, inoljade tjejer - men nu växer den politiska delen av hiphopen igen. I USA ska musiken få unga människor att rösta, Marie-Jeanette Löfgren rapporterar från ett Hiphop Summit. Senegal fick en ny president på grund av rapparna och i Burma häktas hiphopare som protesterar mot militärregimen. Och hemma i Sverige får Timbuktu statsminister Göran Persson att svara på rim. Efter 16 alltså, om hiphop i politiken..

Nya uppgifter om avvisade till Egypten

Nu får utrikesdepartementet ny kraftig kritik I fallet med de två terroristmisstänkta egyptiska män som avvisades i december 2001. Det är människorättsorganisationen Human Rights Watch som tycker att den svenska regeringen sätter Sveriges anseende när det gäller mänskliga rättigheter på spel.
Organisationen tycker att det verkar som om regeringen har svängt i frågan om en oberoende och internationell utredning om vad som hänt männen. Uppgifter om att de torterats i fängelse i Egypten har kommit fram och regeringen har tidigare sagt att man ska se till att få en oberoende utredning till stånd - helst internationell.

Inte lätt att arbeta i svenska kyrkan
Vi berättar om utbrändhet och mobbning i svenska kyrkan.  Nu har det fått arbetsmiljöinspektionen att reagera.

Sverige i världen
Visste ni att vi har regnperiod i Sverige i augusti?  Så står det iallafall i utländska guideböcker. Vad har turisterna för bild av Sverige?

EU-hemvändare
Nu har nya folkvalda tagit plats i Bryssel.  I Studio Ett hör ni boksluten från dem som åker hem från EU-parlamentet.

Saltets vara eller icke vara
Vi undrar över de nya rönen om saltet - är det farligt att salta igen? 

Producenter: Nina Odermalm Schei och Helene Almqvist

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".