Tisdag 27 juli

Programledare: Zian Zandi och Caroline Salzinger & Thomas Nordegren.

USA:s terrorlista
I Studio Ett idag ska vi prata om de tre svenskar med somaliskt ursprung som blev uppsatta på USA:S så kallade terrorlista. Nu stäms dem av amerikanska försäkringsbolag för bland annat det som hände 11 september. Vad innebär det att de har blivit stämda? (16.05)

Demokraternas konvent I USA
I vår temasändning efter 16 sänder vi direkt från demokraternas konvent i Boston. Under fyra dagar kommer där senator John Kerry att ”krönas” till predsidentkandidat för att utmana George Bush i höstens presidentval. Medverkar gör bl a Svenska Dagbladets Washingtonkorrespondent Karin Henrikssson och SR:s Thomas Nordegren. Både folkpartiet och socialdemokraterna räknar sig som demokraternas systerpartier och folkpartiledaren Lars Leijonborg och ordföranden i riksdagens utrikesutskott socialdemokraten Urban Ahlin medverkar också. (ca 16:10)

Hatbrott
Efter 17 pratar vi om att hatbrott mot homo- och bisexuella personer har fördubblats sedan 1996. Det visar en ny studie som har gjorts på Kriminologiska Institutionen vid Stockholms Universitet. Men vad kan göras för att minska brotten? (17:00)

DN-galan
Idag är det sista chansen för svenska friidrottare att kvala in till OS på DN-galan. Vi får en direktrapport därifrån. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista