Onsdag 28 juli

Programledare: Elisif Elvinsdotter och Sven Börjesson

Säkerhet på svenska fängelser
Det blir debatt om säkerheten på de svenska fängelserna. Hur kan fyra fångar, varav två betecknas som bland de farligaste i Sverige - rymma från en säkerhetsanstalt som Hallfängelset? Behövs det en anna typ av anstalter i Sverige - en med beväpnade vakter på murarna? 16.05

Tema Inkräktare i naturen
Studio Etts tema handlar om mördarsniglar, asiatiska rödalger och jättebjörnlokor, dvs främmande växt och djurarter som kommer hit och som kan ställa till stora problem, både ekonomiskt och ekologiskt. Ska vi försöka stänga de främmande arterna ute med hårdare gränskontroll eller ska vi välkomna dem? Vi sänder från Trehörnahult i västra Småland där det finns gott om en främmande art som just nu är aktuell och som gjort stor skada men också bidragit till mycken glädje. (ca 16.10)

Thomas Bodström om rymningen från Hall
Thomas Bodström om rymningen från Hall
Justitieminister Thomas Boström möter moderatledaren Fredrik Reinfeldt om rymningen från Hallfämgelset. 17.00.

Irak
Fler och fler kidnappningar och sprängattentat i Irak - hur ska den nya regeringen få stabilitet i landet?

Producenter: Nils Horner och Sven Börjesson

P.g.a tekniska problem kan vi inte lägga ut separata inslag på respektive sändningsdag. Vi arbetar på att åtgärda detta snarast.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".