1 av 4
Valstugorna är på plats i Örebro där drygt en fjärdedel av örebroarna ska få göra om kommunvalet från september. Foto: Lars Ekelöf/ SR Ekot.
2 av 4
Miljöpartiet använder en busskur som valstuga för att få fram sitt budskap om kollektivtrafiken.Foto: Lars Ekelöf/ SR Ekot.
3 av 4
Sigvard Marjasin och förre landstingsrådet Ingmar Karlsson är numera socialdemokratiska valarbetare i Örebro.Foto: Lars Ekelöf/ SR Ekot.
4 av 4
Kent Persson är moderaternas förstanamn och också koalitionens talesman i Örebro.Foto: Lars Ekelöf/ SR Ekot.

Nyval i Örebro

Omval i Örebro
8:01 min

I helgen ska drygt 27 000 örebroare göra om kommunvalet från september i fjol. Själva omvalet sker i drygt en fjärdedel av kommunen men kommer att ha avgörande betydelse för vem som ska styra hela kommunen fram till nästa ordinarie val. Under förra valperioden styrde de borgerliga partierna tillsammans med Miljöpartiet. Men nu höjs den politiska temperaturen i en extra valrörelse där utspelen stundtals går på tvärs mot vad partierna lovade i det ordinarie valet. Reportage av Lars Ekelöf. 16-timmen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".