Måndag 2 augusti

Programledare: Kristin Göthe och Elisif Elvinsdotter.

Attentat mot kristna i Irak
Vi ska prata om de attentat mot kristna som nu sker i Irak - ser vi början på en ny terrorstrategi som kan komplicera förhållandet i landet ytterligare? (Kl 16.05)
Måndagsintervjun
Efter kl 16 möter ni också vår måndagsgäst, Peter Nobel, en man som haft många strängar på sin lyra - generalsekreterare för Röda korset och diskrimineringsombudsman bland annat. Snart kommer hans memoarer. (Ca 16.10)

USA höjer terrorberedskapen
I Studio ett efter 17 handlar det om USA som höjer terrorberedskapen igen - är det fråga om ett reellt hot eller valstrategi?

Göran Persson i Björkvik
Vad sade han i helgen egentligen, statsminister Göran Persson - vi analyserar talet och frågar oss vad utnämningen av Ylva Johansson till ny vård och omsorgsminister kommer att betyda.

Sjöpolisen
Vi reder också ut begreppen kring förhandlingarna om ett nytt frihandelsavtal och följer med den underbemannade sjöpolisen i Göteborg som inte har råd att jaga sjöfyllerister...

Producenter: Susanne Hobohm och Katarina Höj

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".