Måndag 9 augusti

Programledare: Elisif Elvinsdotter och Kristin Göthe

Måndagsintervjun:
I Studio Etts måndagsintervju möter ni skattejuristen som blev deckarförfattare, Åsa Larsson. Hon debuterade i fjol med Solstorm, boken gjorde succé och nu blir den film. Men vad får en riktig liten myndighetsråtta, som hon kallat sig, en person präglad av Bibeln att skriva om bedrägerier, ondska, mord och dolda passioner. Åsa Larsson i Studio Etts måndagsintervju efter klockan 16.05.

Ungdomar och brott
Var fjärde niondeklassare har drabbats av någon form av våld och samhället är dåligt på att ge unga brottsoffer det stöd de behöver. Ofta går gärningsmannen i samma skola och de tvingas konfronteras med honom eller henne varje dag. Men nu finns det Stödcentrum för unga brottsoffer i flera storstäder. Hör mer om problematiken i Studio Ett.

Torskfiske
-Det är många röster som höjs för att rädda torsken men det är ingen som vill slå vakt om oss yrkesfiskare. Det säger Tore Jonsson, torskfiskare på Öland.
Vår reporter Sven Börjesson har träffat Tore Jonsson i hamnen i Böda på norra delen av Öland.

OS

Hur är läget i Aten inför OS-invigningen på fredag? Största säkerhetspådraget någonsin och arenor som blev klara med ett nödrop. Nu putsas och fejas det för fullt och vi rapporterar från ståhejet.

Nytt missilförsvar i Alaska
Det är kontroversiellt - ingen vet säkert om det kommer att fungera - och det kostar över tusen miljarder dollar. Vi har besökt Alaska där USA nu börjat bygga ett nytt missilförsvar.

Producenter: Carlos Garat och Susanne Hobohm

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista