Torsdag 12 augusti

Programledare: Elisif Elvinsdotter och Li Hellström

TEMA: Hur förebygger man kriminalitet och missbruk bland unga?
Vårt tema idag är stöd till vilsna tonårstjejer . Hur lär man sig att bli säkrare på sig själv , att våga säga ifrån, att våga lyssna på andra, att säga nej till droger och kriminalitet. Projektet United Sisters startades för åtta år sedan, på initativ av två unga tjejer. Vi sänder från deras lokaler i Fryshuset i Stockholm.

Margot Wallström ny vice ordförande
Idag utsågs Margot Wallström till informationsminister samt vice ordförande i den nya EU-kommissionen. Hon var påtagligt nöjd efter utnämningen.

Sänkt spritskatt
På måndag läggs förslaget om sänkt spritskatt i Sverige och till och med statsminister Göran Persson verkar positiv - men vad leder en sänkt skatt till? Vi får en rapport från Finland där man nu börjar se effekterna av sänkningen och debatterar hur vi ska ha det härhemma.

Terroristrättegång i Tyskland
Vi ska till terroristrättegången i Tyskland - fungerar rättssamhället som det ska? Den åtalade dömdes först för 11 septemberattentaten, men bevisen i rättegången kunde knappast kallas bevis, och nu pågår en ny rättegång.

9 miljoners gränsen
Nu är det bara några timmar kvar tills Sveriges befolkning beräknas vara uppe i 9 miljoner. Hur räknar man egentligen.

Producenter: Nina Odermalm Schei och Susanna Einerstam

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista