Martha Ehlin och den före detta olympiern i sporten bob, amerikanen Howard Dell, tävlar bägge i World transplant games som just nu pågår i Göteborg. Utan transplantationerna hade dom inte överlevt. Foto: Madeleine Blidberg/Sveriges Radio.

VM för transplanterade

Martha Ehlin, reportage av Madeleine Blidberg
6:51 min

Organtransplantation kan betyda skillnad på liv och död. En som har fått uppleva det är 34-åriga Martha Ehlin i Göteborg. För tre år sedan fick hon reda på att hon hade cancer i bukspottskörteln och att den var spridd till levern. För 20 år sedan innebar den diagnosen en dödsdom. Men tack vare modern transplantationskirurgi mår hon idag bra. Martha är en av 14 personer i Norden som fått hela fem organ utbytta vid Sahlgrenska universitetssjukhuset . Efter en tuff kamp deltar hon denna vecka i World transplant games som just nu pågår i Göteborg. Hon deltar i fem grenar - ett för varje organ. Reportage av Madeleine Blidberg. 16-timmen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".