Tisdag 7 september

Programledare: Peter Welander och Kristin Göthe.

Moskvademonstration
Nu i eftermiddag började en demonstration på Röda torget i Moskva fyra dagar efter tragedin i Beslan i södra Ryssland där minst 335 människor hälften av dom barn dog.
Kl 16.05

Tema: Entreprenörer
Vi fortsätter serien om Sverige som entreprenörsland och i dag handlar det om landets äldsta familjeföretag. Familjen Stenström i Slöinge i Halland har drivit företag i generation efter generation sedan 1569. Vilka erfarenheter har man? Hur ser man på villkoren för modernt företagande i Sverige? Vi sänder direkt från Berte Kvarn i Slöinge, där familjen Stenström haft sin verksamhet ända sedan Halland fortfarande var danskt.
Kl 16.10

Snusförbudet
Det ser ut som om förbudet mot snus fortsätter att gälla i EU utom i Sverige, som har ett undantag från snusförbudet.
Kl 17.00

Guldbrytning
Snart börjar guldbrytningen i markerna kring Svartliden, sju mil nordväst om Lycksele i södra Lappland. Hör om framtidstro, och samernas farhågor för sin näring.

Journalister i Ryssland
Och så ska det handla om journalistiken i Ryssland, två Kreml kritiska journalister uppges ha stoppats från att åka till gisslandramat i Beslan.

Producenter: Karin Anderberg och Susanne Hobohm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".