By på Västbanken attackerad av bosättare

6:05 min

Inför palestiniernas ansökan om medlemskap i FN på fredag har israeliska bosättare på Västbanken hotat att tåga mot de palestinska städerna och samtidigt också trappat upp sina attacker mot palestinska byar. Den senaste månaden har antalet attacker - där bosättare sätter moskéer och vetefält i brand och hugger ner palestinska oliv-och fruktträd - dubblerats. Arrangörerna bakom de planerade bosättarmarscherna på Västbanken säger att de är ute efter att visa att landet är deras, inte palestiniernas och i utsatta palestinska byar är oron stor för ännu fler attacker och ännu värre våld från bosättarnas sida. Reportage av Agneta Ramberg. 17-timmen

Kampen för en egen stat

#text=4703836#PLO-ledaren Yassir Arafat utropade Palestinas självständighet redan 1988. Ett av de första stegen mot omvärldens erkännande av en palestinsk stat var när Arafat, beväpnad med revolver, för första gången talade inför FN:s generalförsamling 1974.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.