Torsdag 16 september

Programledare: Staffan Dopping och Cecilia Bodström

Kidnappningar i Irak
Det kan vara tre svenska medborgare som är kidnappade i Irak. Det uppger Utrikesdepartementet i Stockholm i dag. Samtal med SR:s korrespondent Nils Horner.
Kl 16.05

Centralen:
Hemliga middagar och hemliga nätverk: nu smids planer på ett feministparti. MEN - behövs ett sånt? Och skulle ett feministparti kunna förena kvinnor från både högern och vänstern?
Kl 16.10

Mediebevakning
Nu har Helena Berings familj fått nog: framför allt kvällstidningarnas bevakning av mordet på den 56-åriga psykologen gör att både psykologens syster och far nu går till angrepp mot vissa journalister. Ni hör dom i Studio Ett - och svaren från Aftonbladet och Expressen.
Kl 17.00
(pdf)

Framtidens försvar
Omläggningen av Sveriges försvar pågår för fullt, och dom snabbinsatsstyrkor som ska kunna agera utomlands våller debatt.

Rekorddyr målning
En ovanlig, ytterst omhuldad kvinna har i veckan landat i Sverige. Med eget privatplan kom hon från Canada under stor bevakning eftersom det finns ett pris på henne huvud.
Rembrandts målning ”Minerva in her study” från 1635 har förts till Stockholm för försäljning. För 340 miljoner kronor går det att köpa Minerva - om man tycker hon är fin vill säga.

Kunglig skilsmässa
Det danska prinsparet Joachim och Alexandra skiljer sig.

Producenter: Karin Anderberg och Susanna Einerstam

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista