Onsdag 22 september

Programledare: Staffan Dopping och Li Hellström

FN diskuterar sig självt
FN:s generalförsamlings session pågår, och en av huvudfrågorna är världsorganisationens egen struktur. Anders Ask rapporterar från New York. 
Kl 16.05.

Tema: Östra Tyskland
Spöken från det förflutna väcktes till liv när många väljare i Sachsen och Brandenburg la sina röster på extrema partier i helgen. Missnöje med den skyhöga arbetslösheten ligger bakom, tror många. Vad är det som händer i östra Tyskland? Kl 16.10

Avbrutna förhandlingar
Och det blev alltså tvärstopp i försvarsförhandlingarna i dag mellan regeringen och dom borgerliga. Vad blir det nu då? Och varför var gapet omöjligt att överbrygga?
Kl 17.00

Friskola
En muslimsk friskola i Göteborg har nu nästan 300 elever. Här är bön och fasta självklara avbrott i undervisningen, reportage från Römosseskolan.

Kongo
N hör också om chanserna till fred i Kongo där hundratusentals människor befinner sig på flykt undan rebellerna.

Tonårsflickors tillvaro
Och så möter vi författaren till boken ”100 procent tjejer” - där tonårsflickor berättar om sin tillvaro - om synen på sig själva, och omgivningens krav och förväntningar.

Producenter: Nina Odermalm-Schei och Maria Meschke

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".