1 av 3
Mary, med kors tatuerat på handleden, visar bilder på sin döde bror Mina Daniel. Foto: Cecilia Uddén/Sveriges Radio.
2 av 3
Martyren Mina Daniels säng. Foto: Cecilia Uddén/Sveriges Radio.
3 av 3
Mary, syster till Mina Daniel som dödades 9 okt. På hennes T-shirt står det - Mina Daniel, Egyptens Che Guevara. Foto: Cecilia Uddén/Sveriges Radio.

Kopternas situation

11 min

Egyptens kristna känner sig trängda i det postrevolutionära alltmer islamistiska klimatet i landet. Attentaten mot kristna har ökat dramatiskt under det senaste året - det rör sig om attacker mot kyrkor som uppförts utan bygglov, attacker mot enskilda kristna där militanta muslimer tagit sharialagen i egna händer, och nu senast - en regelrätt massaker på kopter som demonstrerade mot myndigheternas undfallenehet efter ett attentat mot ytterligare en kyrka - i Aswan. Men efter de blodiga händelserna är det många kopter som väljer att hålla en låg profil, trots att de är både besvikna och ilskna över det som uppfattas som likgiltighet från egyptens muslimer. Reportage av Cecilia Uddén. 16-timmen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista