Måndag 27 september

Progamledare: Pia Fridén och Kristin Göthe

Turkiet och EU
Det politiska motståndet inom EU för att öppna dörrarna för Turkiet ökar, nu hörs krav på folkomröstning både i Frankrike och Danmark. Kan det turkiska medlemsskapet äventyra EU:s enighet? Det är frågan vi kommer att inleda vår sändning med.
Kl 16.05

Måndagsintervju
Efter det får ni höra Rolf Alsing, tidigare chefredaktör på Aftonbladet som har blivit politiskt sakkunnig hos samordningsminister Pär Nuder i regeringskansliet. Vad gör en sån? Vilken makt har han? Rolf Alsing gäst i måndagsintervjun.
Kl 16.10

Dagboken
Radiodagboken i dag tar oss med på en tågresa tur och retur Stockholm - Göteborg. Göran Hallin är tågmästare ombord på ett X-2000 tåg.

Kriminalvården
Ordning och reda, hårdare kontroller och tuffare säkerhetsrutiner på fängelserna. Hur blir kriminalvården med en polis i ledningen? Det ska vi debattera.
Kl 17.00

Kidnappningar i Irak
Dessutom om kidnappningarna i Irak som är på väg att bli en lönsam affär för terroristerna. Vad händer om alltfler köper sig fria?

Estonia
Och vi uppmärksammar att det är tio år sedan i natt som Estonia gick till botten.

Producenter: Thomas Björkman

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista