Torsdag 30 september

Programledare: Peter Welander och Cecilia Bodström

Kyotoprotokollet
I vår första timme undrar vi hur viktigt egentligen det ryska beslutet att godkänna Kyotoprotokollet är för det internationella miljöarbetet.
Kl 16.05

Centralen
I dag undrar vi om hemläxor är det enda sättet att verkligen lära sig något som skolelev? Eller är läxorna bara onödigt arbete som skapar stress och oro?
Kl 16.10

Margot Wallström utfrågning
I vår andra timme får vi höra hur bland andra moderaterna tyckte Margot Wallström klarade eftermiddagens utfrågning inför nomineringen som informationskommissionär i Strassbourg.
Kl 17.00

Förbjud piercing
Reportage från Maria Elementar skolan där rektorn vill förbjuda piercing och korta kjolar. Reporter Elias Fischer.

Nigeria
Vi hör om oron i oljerika Nigeria där flera hundra människor dödats de senaste veckorna i regelrätta strider mellan rivaliserande gäng. Samtal med vår korrespondent Vincent Dahlbäck.

Spritskatten
Folkhälsominister Morgan Johansson kommer till studion och berättar vad han ska göra när Danmark snart kanske än en gång sänker skatten på öl och vin.

USA:s krigsveteraner
Och så ett reportage om USA:s krigsveteraner från Korea, Vietnam och det första Irakkriget - många lever i fattigdom och armod. 1/4 del av alla hemlösa i USA är enligt en färsk undersökning krigsveteraner.

Producenter: Cecilia Roos och Anton Karis

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".