Margot Wallström

Måndag 4 oktober

Programledare: Staffan Dopping och Susanne Palme

Nobelpriset i medicin
Näsans mysterium är löst, hör om Nobelpriset i medicin.
Kl 16.05

Måndagsintervjun:    Margot Wallström är gäst i vår måndagsintervju. Wallström som nu blir PR-kommissionär efter fem år med miljöportföljen i knät. Hur ska hon klara sitt nya uppdrag, hur ser hennes dagar ut i Bryssel och kan hon tänka sig att en dag komma tillbaka till svensk inrikespolitik? Susanne Palme intervjuar Margot Wallström.
Kl 16.10

Radiodagboken
Kommer i dag från Stockholm. Den är gjord av Malin Argenius hon arbetar som sekreterare för Kristdemokraterna. Hon hinner också med att leda en kvällskurs i knyppling.

Gazaoffensiv
Israels offensiv i Gaza har nu pågått i fem dygn. Ett sjuttiotal palestinier har dödats, och nu ska operationen upp i FN:s säkerhetsråd. Professor Ulf Bjereld medverkar. Kl 17.00

Sudan
Hör också ett reportage från förtryckets Darfur i Sudan.

Kärnkraftssamtalen in i väggen
Statens kärnkraftförhandlare Bo Bylund meddelade i dag att överläggningarna med industrin om avvecklingen av kärnkraften avbryts. Vad händer nu? Näringsminister Leif Pagrotsky och riksdagsledamöterna Eskil Erlandsson (c), Lennart Beijer (v) och Jan Björklund (fp).

Influensavaccinering
Årets influensavaccinering drar i gång över hela landet. Och om det är bra med många gamla som tar influensasprutan - då är Halland bra och Västernorrland dåligt.

Spaceship One
För någon timme sen steg det privata rymdskeppet mot himlen igen, för andra gången på en vecka. Och nu säger entusiasterna att en ny era har börjat - rymdturismens tidevarv.

Producenter: Cecilia Roos och Karin Wickström 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista