Tisdag 5 oktober

Programledare: Li Hellström och Peter Welander

Alternativbudget
Vi börjar vår sändning med ett samtal om de borgerliga partiernas alternativbudget med inrikespolitiske kommentatorn Anders Jonsson.
Kl 16.05

Tema: Sverige som framgångsland
Antalet nystartade svenska företag fortsätter att minska samtidigt som antalet ansökningar på nya patent också går ner. Vill eller vågar man inte längre satsa? Är lusten att uppfinna borta? I vår serie om Sverige som framgångsland sänder vi direkt från Kungliga Patent- och registreringsverket i Stockholm.
Kl 16.10

EU:s nye flyktingkommisssionär
I dag förhörs EU:s föreslagne nye flyktingkommissionär i EU-parlamentet.  Vi tar upp vad han säger, och pratar om hur EU:s planer ser ut. Kl 17.00

Flyktingsituationen i Sudan
Och apropå flyktingar, hör ett reportage om hur barnen i Darfur i Sudan kämpar för sin överlevnad. Del 2

Nytt fängelse
Det blir också reportage från ett splitternytt svenskt fängelse.

Vicepresidentkandidaterna drabbar samman
I natt svensk tid är det dags för de amerikanska vicepresidentkandidaterna att drabba samman i en direktsänd debatt. Republikanen Dick Cheney och demokraten John Edwards är väldigt olika och efter John Kerrys framgångar i debatten med president Bush nyligen så är spänningen stor inför den här drabbningen.

Borgarnas väg mot mitten
De borgerliga alternativen till regeringens budget. Är det ett regeringsalternativ som presenteras och vart är egentligen moderaterna på väg?

Tisdagskrönika
Av frilansjournalisten Oivio Polite.

Producenter: Thomas Björkman och Susanne Hobohm

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista