1 av 2
Klicka för grafik: Nordkoreas successionsordning
2 av 2
Nordkoreanska kvinnor gråter när de fått beskedet om Kim Jong-ll:s död. Foto: Kyodo News/Scanpix.

Nordkoreas ledare Kim Jong-Il död

Nordkorea efter Kim Jong-Il
25 min

Idag kom beskedet att Nordkoreas diktator Kim Jong Il avlidit efter en hjärtattack i lördags. På filmklipp inifrån huvudstaden Pyongyang syns gråtande folkmassor som sörjer beskedet att "den käre" ledaren dött. Men kan dödsbudet leda till en öppning i världens mest stängda land? Eller blir det sonen Kim Jong-Un som tar över med samma hårda järnhand?

Vi ger er också en inblick i de svåra umbäranden som folket i Nordkorea lider under. Hör också en tillbakablick på det förra maktskiftet i landet, när "den evige" ledaren och Kim Jong-Ils far Kim Il-Sung dog. Medverkar gör Sveriges Radios asienkorrespndent Nils HornerLinus Hagström, statsvetare på Utrikespolitiska Institutet, John Rydqvist på FOI, Magnus Utvik, författare och bokrescensent som besökte Nordkorea i våras och Torbjörn Björkman, vice ordförande i Svensk-Koreanska föreningen som kämpar för ett enande av länderna. 17-timmen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".