Torsdag 14 oktober

Programledare: Kristin Göthe och Ida Kjellin

Turkiet och EU
Turkiets eventuella medlemskap i EU har väckt upprörda känslor på sina håll i Frankrike i dag. Där debatteras frågan i franska nationalförsamlingen.
Kl 16.05

Centralen
Manskatt behövs det, och skulle det fungera? Dom som vill ha mansskatt vill kompensera kvinnor för till exempel lägre löner, obetalt hushållsarbete, och framför allt det för det våld som många kvinnor utsätts för.
Kl 16.10 

SAAB i Trollhättan
I vår andra timme handlar det om dagens besked från den amerikanska biljätten General Motors som äger Saab i Trollhättan. 12.000 jobb ska bort i Europa, 500 människor i Trollhättan varslas om uppsägning i morgon. Och kvällen före dagens besked avgick Metallfackets styrelse i Trollhättan, efter vidlyftiga krognoter bland annat bekostade av medlemmarnas pengar, så hur tänker och resonerar metallare i Trollhättan i dag?
Kl 17.00

Modern landsbygd
För att vi ska behålla och utveckla en levande landsbygd så krävs det golfbanor, hästgårdar och stadsbor. Det menar Eivor Bucht, professor i landskapsplanering vid Sveriges lantbruksuniversitet. Vi ska till den Skånska myllan där vår reporter Sven Börjesson träffat Eivor Bucht.

Nobels Fredspris
Hör också Shirin Ebadi advokat från Iran, som fick Nobels Fredspris i fjol, om hur kampen mot terrorism försvårar kampen för mänskliga rättigheter.

Damhockey
Nu tvingas landslagsstjärnor tacka nej till landslaget. Dom har inte råd att spela för Sverige eftersom dom inte får ersättning för förlorad arbetsinkomst.

Producenter: Nina Odermalm-Schei och Susanna Einerstam

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".