1 av 2
Liv Weisberg
2 av 2

Måndag 1 november

Programledare: Staffan Dopping och Li Hellström

Gärningsmannaprofil
Nu kommer gärningsmannaprofilen, som kanske kan hjälpa Linköpingspolisen att lösa det uppmärksammade dubbelmordet nyligen. Hur viktig är den här metoden för att ringa in mördare?
Kl 16.05

MåndagsintervjunLi Hellström gör Studio Etts måndagsintervju, gäst idag är dokumentärfilmaren Liv Weisberg, aktuell med filmen IT-prinsessan, som visades i TV nyligen . I sina tidigare filmer har hon skildrat, antirasism, drömmar om Hollywood och rattfylleriets offer. Hur får hon människor att öppna sig och vad händer när kameran stängs av? Möt Liv Weisberg, cirka 16.10.

Radiodagbok
Livet går vidare i Sandhamn sedan sommargäster och båtfolk lämnat ön. Ulla Kym tillhör öns bofasta befolkning... Hör om en vanlig dag i hennes liv.

Terrorhoten
Terrorhot mot Norden och Baltikum? Vad varningarna har lett till talar vi mer om klockan 17.00. SR:s korrespondenter Beatice Janzon och Bengt Lindroth medverkar bl a.

Energiforskning
Regeringen halverar anslagen till energiforskningen, hur går det ihop med ambitionen att ställa om Sverige till ett hållbart energisystem?

Libanon
Syrien har i decennier haft stora truppstyrkor i grannlandet Libanon. Men nu verkar både USA och FN ha tröttnat på den syriska inblandningen i Libanon. Bland libaneserna själva är meningarna delade om Syriens roll. Reportage av korrespondent Nils Horner.

Anmälda våldtäkter
Och så talar vi med dom som har fått påfallande många kvinnor som har utsatts för våldtäkt och misshandel att också polisanmäla händelsen. Det är i Uppsala som anmälningsfrekvensen ligger skyhögt över riksgenomsnittet.

USA-val på tisdag
Det är osäkert in i det sista inför amerkanernas presidentval.

Producenter: Nina Odermalm-Schei och Karin Wickström

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".