Onsdag 10 november

Programledare: Staffan Dopping och Kristin Göthe

Elfenbenskusten
Först om dramatiken i Elfenbenskusten, uppåt åtta tusen utlänningar flygs nu ut från det oroliga afrikanska landet. Samtal med SR:s Afrikakorrespondent Vincent Dahlbäck.
Kl 16.05

Tema: Religion och politik i Europa.
Den omvalde amerikanske presidenten George Bush talar gärna om Gud. Det gör inte europeiska ledare, men finns det en ökad spänning mellan dom som vill ha en mer religiöst färgad politik, och dom som motsätter sig det till varje pris? Håller Gud på att ta sig in i EU-politiken? Medverkar gör bl a DN:s kulturchef Maria Schottenius och Christer Hedin som är religionshistoriker.
Kl 16.10

Anna Lindh mordet
Mordet på Anna Lindh i Högsta domstolen, vi har följt förhandlingarna i dag, där Mijailo Mijailovic än en gång höll tyst. Advokat Thomas Olsson medverkar.
Kl 17.00

EU:s tjänstedirektiv
Och så bjuder vi på en inblick i kampen om hur EU:s tjänstedirektiv ska se ut - hör om hur svenska EU-parlamentariker slagits för att få in experter med rätt politisk färg inför morgondagens hearing.

Reklamavbrott
Det är paus i rättsprocessen om TV4:s reklamavbrott i långfilmer. Dom stridslystna regissörerna Vilgot Sjöman och Claes Eriksson kommer hit och berättar om sin omsorg om dom egna filmernas konstnärliga renhet.

Bankernas roll
När det finns goda idéer men inget kapital. Det finns många exempel på det: företagsidéer blir liggande i byrålådor och arbetstillfällen kan försvinna - för att bankerna inte vill låna ut pengar.

Producenter: Thomas Björkman och Susanne Hobohm