Fredag 19 november

Programledare: Peter Welander och Li Hellström

Missförtroendeomröstning i FN
Från New York ska vi höra varför personalen på FN-högkvarteret nu har beslutat genomföra en unik misstroendeomröstning mot generalsekreteraren Kofi Annan. 16.05

Tema: Kärnvapnen i världen
Trots att antalet minskat kraftigt fortsätter forskningen och vapnen blir mer effektiva. Hur stor risk är det att fler länder skaffar kärnvapen och kan dom hamna i händerna på terrorister. Frågor vi ställer i Studio Ett tema.
Kl 16.10

Lägenhetsaffärer inom LO
När vi kommer tillbaka i vår andra timme svarar LO ordföranden Wanja Lundby Wedin på kritiken mot lägenhetsaffärerna inom LO-sfären.

Cancerfall i norra Sverige
Vi får kommentarer till forskarrapporten som pekar på många hundra fler cancerfall i norra Sverige som en följd av Tjernobylolyckan.

Presidentvalet i Ukraina
Vi uppmärksammar presidentvalet i Ukraina nu i helgen där den Moskvavänlige Janukovitj utmanas av den mer västinriktade Justtjenko.

Tunnelbygge i väst Sverige
När Banverket skulle utreda miljö och teknikfrågor i samband med ett tunnelbygge i väst Sverige gick uppdraget till ett konsultföretag med en genomarbetad jämställdhetsplan.

Krönika
Och så en fredagskrönika signerad Björn Elmbrandt om den långa uppförsbacke jämställdhetsminister Jens Orback har framför sig.

Producenter: Maria Meschke och Carlos Garat