Vårdcentralen ingen vill tala om. Foto: Jessica Gow/Scanpix.

Mellanstadieklassen i Stockholms landsting

Att försöka få en intervju med något av de landstingsråd i Stockholm som är verksamma i dag och som också var landstingsråd under försäljningen av vårdcentralen Serafen har inte varit lätt.

Det har gett känslan av att befinna sig i en mellanstadieklass där läraren säger till en elev att vara tyst och eleven ifrågasätter varför läraren inte säger till någon av alla de andra i klassen som talat "ännu högre".

Varken Christer Wennerholm (M), Filippa Reinfeldt (M) eller Birgitta Rydberg (FP) vill svara på några frågor. Deras assistenter har med hetta argumenterat för att varför just inte "deras" landstingsråd är rätt person att fråga.

Rätt person, enligt alla, är i stället Chris Heister (M) som hösten 2007 var landstingsstyrelsen ordförande men strax efter försäljningen lämnade politiken för att i stället bli landshövding.

Och det är ju förvisso sant, men det är minst sagt fascinerande att se hur politik - som är en av de mest kollektiva verksamheter som finns - plötsligt blir en angelägenhet för en enskild individ när frågorna är besvärande.

UPPDATERAD: Nu på förmiddagen beslutade den nuvarande ordföranden i landstinget Torbjörn Rosdahl (M) att landstinget ska undersöka om det i efterhand går att få mer betalt för Serafen . Högst oklart vilka möjligheter det finns för det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".