Måndag 22 november

Programledare: Li Hellström och Kristin Göthe

Presidentvalet i Ukraina
Vi följer dom dramatiska händelserna i Ukraina efter presidentvalet. Samtal med SR:s korrespondent Maria Persson Löfgren.
Kl 16.05

Måndagsintervju: Eric Ericson
Studio Etts måndagsgäst är Eric Ericson, världsberömd körledare, körsångens nestor, om vilken Tage Danielsson skaldade: ”Det är som gladdes luften när du viftar!” Eric Ericson viftade igång sin första kör för 74 år sen, då var han tolv år. Hör honom i måndagsintervjun, om körlivets mångfald, om klangen och om kärleken till musiken.
Kl 16.10

Svensk minforskning
I vår andra timme tar vi upp den svenska minforskningen på Totalförsvarets forskningsinstitut, kan den användas för att utveckla landminor, vilket är förbjudet? Det blir debatt om det.
Kl 17.00

Karriär i Kina
I Kina liknar livstilen för många stadsbor i karriären mer och mer den västerländska, hör reportage om kvinnor som kämpar för att få tiden att räcka till för arbete och barn.

Ny historiebok
Det blir också debatt om boken ”Svensk politisk historia” mellan författaren till boken, statsvetaren Tommy Möller och historieprofessorn Ann-Sofie Ohlander.

Skånemord
Och så besöker vi skånska Hörby, som levt i 15 år med ovissheten om vem som mördade 10 åriga Helen Nilsson.  I dag åtalas den misstänkte gärningsmannen.

Amazon på utställningMellan åren 1956 och 1970 tillverkade Volvo 667488 exemplar av Volvo Amazon. Av dessa gick 2/3 på export. Idag finns 28000 Amazoner kvar i Sverige och av dessa rullar 11000 runt på de svenska vägarna. Två Amazoner finns nu till beskådande på en utställning på Vägverket i Borlänge. Vår reporter Anton Karis hade vägarna förbi.

Producenter: Thomas Björkman och Karin Wickström