1 av 3
Indiske statsvetaren Barun Mitra tror inte att nuvarande regeringen kommer att kunna driva igenom några större ekonomiska reformer inom de närmsta två åren. Men han tror ändå att ekonomisk liberalisering kommer att fortsätta, om än långsammare än en del hoppats. Foto: Nils Horner/Sveriges Radio.
2 av 3
Målaren Rajpal sitter bland andra hantverkare längs en gata i New Delhi och väntar på att någon ska komma och anställa dem för dagen. Ungefär varannan dag får Rajpal jobb och kan tjäna runt 50 kronor per dag. Foto: Nils Horner/Sveriges Radio.
3 av 3
Daglönearbetare väntar i den 40-gradiga värmen i New Delhi på att någon ska komma och anställa dem. De är del av den väldiga informella sektorn i Indiens ekonomi, där lönerna och arbetsvillkoren ofta är dåliga. Foto: Nils Horner/Sveriges Radio.

Indiens tillväxt saktar av

5:32 min

Utlovade ekonomiska reformer uteblir. Hundratals miljoner människor är fast i fattigdom. Regeringen i New Delhi förnekar att den är handlingsförlamad, men tunga utländska investerare säger att de tappat tron på Indien som nästa ekonomiska framgångssaga, efter Kina. Hör analytikern Barun Mitra, Liberty Institute, och Anders Malmström vid exportrådet i New Delhi. Reportage av vår Asien-korrespondent Nils Horner. 17-timmen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista