Framgångarna för textil- och modeindustrin i Västsverige bygger på tradition och entreprenörsandra, säger Pia Mouwitz, lektor, och Erik Bresky, prefekt, vid Textilhögskolan i Borås. Förutom flera äldre textil- och modeföretag startar även många nya som har fått internationella framgångar. Foto: Annika H Eriksson/SR

Det västsvenska modeundret

Det västsvenska modeundret
8:22 min

Svenska mode- och klädföretag går bra både i Sverige och internationellt. Exporten har dubblerats på tio år. Och i textilindustrins vagga i Västsverige har många nya textil- och modeföretag startas under senare år. Krisstämningen från 70- och 80-talen då tekoindustrin lades ned och flyttade utomlands är som bortblåst och nu vrider man ett snäpp till för att både behålla de företag som finns och för att det ska skapas nya. Det finns de som kallar det för det västsvenska modeundret. Reporter Annika H Eriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".