1 av 6
Det fanns många anhängare till Julia Tymosjenko på plats utanför domstolen. Den blonda kvinnan har likadan frisyr som Tymosjenko. Foto: Maria Persson Lövgren/Sveriges Radio
2 av 6
Vera, på bilden, anser att Julia Tymosjenko är en maffioso som bör sitta kvar i fängelse. Foto: Maria Persson Lögren/Sveriges Radio.
3 av 6
Polis i rader såg till att de två lägren, för och emot Tymosjenko, hölls isär med hundra meter. Foto: Maria Persson Löfgren/Sveriges Radio.
4 av 6
Igor Levsjenko är bara 17 men har åkt från Donetsk för att stötta Tymosjenko. På skjortan sitter ett "jag är emot Janukovitsj"-märke. Foto: Maria Persson Löfgren/Sveriges Radio.
5 av 6
Smockan hängde i luften utanför domstolen i Kharkiv. Foto: Maria Persson Lövgren/Sveriges Radio
6 av 6
Lena och Tanja jobbar på sockerfabrik en bit utanför Kharkiv. De anser att allt var sämre med Julia Tymosjenko vid makten, som dyrare gas och el. Foto: Maria Persson Lövgren/Sveriges Radio

Uppskjuten rättegång mot Tymosjenko

16 min

Rättegången mot Ukrainas expremiärminister Julia Tymosjenko har skjutits upp igen för fjärde gången iordningen. Sveriges Radios utsända Maria Persson Löfgren rapporterar direkt från Kharkiv. Vi undrar också hur demokratin egentligen mår i Europa? Bakslag i länder som Rumänien och Ungern och i Ryssland, där punkbandet "Pussy Riot" fängslats för att ha opponerat sig mot Putin med låten "Mother of God drive Putin out" - ser det också mörkt ut. Hör Andreas Johansson Heinö, statsvetare, som reder ut vad som händer. 17-timmen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista