1 av 2
Många hus har totalförstörts under striderna i Aleppodistriktet i Syrien. Foto: Johan-Mattias Sommarström/Sverigesradio.
2 av 2
Johan-Mattias Sommarström i Syrien

Sveriges Radios utsände direkt inifrån det stängda Syrien

Sveriges Radios utsände direkt inifrån det stängda Syrien
14 min

I natt exploderade en bomb mitt inne i ett välbevakat område i Damaskus, rebellerna har tagit på sig ansvaret och på flera håll i landet fortsätter striderna mellan oppositionsstyrkorna och regeringsarmén. Bland annat i Alepporegionen där vår utsände Johan-Mathias Sommarström träffat familjer på flykt. Samtidigt kommer uppgifter om att Rysslands vice utrikesminister sagt att president Bashar Al- Assad är på väg bort, och den avhoppade premiärministern påstår nu att regeringen bara kontrollerar en tredjedel av landet. Håller Bashar Al- Assad på att tappa greppet? Och finns det nu en öppning i Kina och Rysslands hållning gentemot Syrien? Hör Katarina Engberg, säkerhetspolitisk expert och Sveriges Radios utsände Johan-Mathias Sommarström. 17-timmen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".