Foto: Hasse Holmberg/Scanpix.
Studio Ett torsdag 15 november

#DetHärÄrMittLand

26 min

Sedan i går kväll deltar många på twitter i en diskussion under rubriken . Idag fångar vi upp starka reaktioner på det som många tycker är det allra värsta som Sverigedemokraten Erik Almqvist säger till Soran Ismail i den nu så berömda filmen; "Det är inte ditt land, det är mitt land". Många vittnar nu om att de får höra liknande saker i alla möjliga sammanhang.

Vår reporter Pontus Mattsson har intervjuat Kent Ekeroth (SD) om hans time-out och Jimmie Åkesson (SD) om förtroendet för partiet. Hör också Lena Sundström, journalist och författare. Det var hon som med inspiration av en dansk kampanj för några år sedan skrev den första tweeten under #DetHärÄrMittLand sent under onsdagskvällen och Rouzbeh Djalaie, chefredaktör på tidningen Norra Sidan, som undrar om hans barn hela livet ska få frågan "Var kommer du ifrån, egentligen? 17-timmen

Dagens fråga: Har du också varit med om det här?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista