Försvarsminister Karin Enström har inte kunnat förklara varför handlingen saknas i diariet, men i bilagan framgår att försvarsdepartementet var informerad, trots tidigare försvarsministern Sten Tolgfors nekande. Montage: Sveriges Radio.
Studio Ett onsdag 21 november

Känslig handling om Saudiaffär mörkad

Reportage av Daniel Öhman och Bo-Göran Bodin
26 min

Ekot har i dag berättat att en känslig handling, i strid med grundlagen, plockats bort ur diariet på regeringskansliet. Handlingen visar att regeringen talat osanning om vad de känt till om FOI:s hantering av Saudiaffären och mörkandet försvårar konstitutionsutskottets granskning av flera ministrar. Hör hela historien om lögner, halvsanningar och dokument som försvann i ett längre reportage av våra undersökande reportrar Daniel Öhman och Bo-Göran Bodin.


Dagens fråga:
Vad tycker ni att regeringen har för ansvar i den här frågan? 

Hur allvarligt är det att en offentlig handling plockats bort ur diariet på regeringskansliet? Hur påverkar det här KU:s förmåga att utföra sitt arbete att granska regeringen och ministrar? Hör ett samtal med Peter Eriksson, ordförande för KU och Nils Funcke, journalist och expert på yttrandefrihetsfrågor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".